Posty bez odpowiedzi | Aktywne tematy





Znajdziesz nas na:
FACEBOOK  |   TWITTER  |   YOUTUBE


Ogłoszenie

Drogi Użytkowniku!

W związku z rozpadem ekipy forum i totalnym zlekceważeniem przez administratora powoli kończymy swoją działalność. Wszystkim stałym jak i nowym użytkownikom serdecznie dziękujemy za lata współpracy i zaangażowania w rozwój serwisu, który niestety nie podołał tak dużej transformacji na jaką liczyliśmy.

Podpisano ~Stara Gwardia LGForum aka. KP500.PL


Regulamin forum


Regulamin Forum - viewtopic.php?f=22&t=580
ZANIM ZAPYTASZ - PRZECZYTAJ.... - viewtopic.php?t=13131
Informacja o modyfikacjach - viewtopic.php?f=7&t=28095



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 08 mar 2011 14:25 

Rejestracja: 24 lut 2010 11:42
Posty: 47
Pochwały: 4
Marka telefonu: Motorola
Wersja SW/OS: 10f
Sieć: Orange
Jak uruchomić FreeDos na naszym ciastku
Często widzieliście pewnie Nokie z symbianem i DosBOX niestety on tylko dla symbiana ? :( ?To koniec twych problemów
Dziś w zaledwie pare sekund możemy zrobić to cacko za pomocą
JPC-Emulator komputera w telefonie
Pierwsze co musimy zrobić to pobrać tą wspaniałą aplikacje

Nie jest to mój upload
Następnie instalujemy ją.
Czas na pierwsze uruchomienie




JPC EMULATOR FOR MOBILE

Powinniśmy zobaczyć logo i napis
Loading JPC
A na dole
]czerwonym kolorem creating PC
potem czekamy
i
widzimy znaczek - i teraz klikamy OK na klawiaturze-ekran sie [/color]powieksza[/color]
Mamy napis
Booting from Floppy.............................
I tu nasz FreeDOS sie odpala
czekamy troszke
I wuala :D
FreeDOS kernel...
przewijamy strzałką do dołu i widzimy napis
no hard disks detected-tym sie nie przejmujemy.
I tutaj całe jądro systemu zostaje ładowane czekamy około 3 do 10min
I teraz free dos szuka sprzetu:D[/color]
[Processor] : Intel Pentium 2!
[Power/Man] : APM v1.2
OP/System MSDOS V7
Potem tylko mysza i GOTOWE!!!!!
i teraz Prawy klawisz funkcyjny i klikamy Input
i tam piszemy np. dir ok i enter i polecenie sie robi...Dir trwa około 5min bo nasze ciacho jest wolne


Administrator chanka84:

Popraw kolory użyte w poście!!


@EDIT
Dobrze jest?

Moderator Ray:

Źle było więc poprawiłem. Zielony w każdym odcieniu jest dla ekipy oraz czerwony też


@EDIT2
Nie wiedziałem że zielony też dla ekipy :)


Autor postu otrzymał pochwałę

Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 13 mar 2011 14:39 

Rejestracja: 14 gru 2009 19:07
Posty: 7
Czy dzięki JPC można uruchamiać gry na DOSa w telefonie??


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 13 mar 2011 14:57 

Rejestracja: 30 gru 2009 22:07
Posty: 3722
Pochwały: 374
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: D821
Wersja SW/OS: CM11
Sieć: Play
Wątpię że pociągnie.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 13 mar 2011 15:05 

Rejestracja: 30 sie 2010 22:22
Posty: 2340
Pochwały: 236
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: G4 H815
Wersja SW/OS: Android 6.0
Sieć: Orange
Drugi model telefonu: LG GT540
A nawet jak tak, to sterowanie będzie nie za ciekawe i będzie mulił, i nie zawsze potrafi wczytać obraz dyskietki startowej ;]


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 13 mar 2011 15:11 

Rejestracja: 22 gru 2009 15:56
Posty: 900
Pochwały: 137
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: Motorola
Wersja SW/OS: V10f_05
Sieć: Orange POP
Ciekawe Komputery w tamtych czasach były o wiele gorsze od kp500
pewnie by się nie cięło ale coś źle to widzę żeby działało :)


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 13 mar 2011 16:54 

Rejestracja: 30 sie 2010 22:22
Posty: 2340
Pochwały: 236
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: G4 H815
Wersja SW/OS: Android 6.0
Sieć: Orange
Drugi model telefonu: LG GT540
tnie się bo testowałem JPC na Bali ;]


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 13 mar 2011 17:01 

Rejestracja: 21 gru 2009 14:06
Posty: 2289
Pochwały: 324
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: Inny
Model telefonu: Overmax vertis plus
Wersja SW/OS: Android 4.2.1
Sieć: Play
Sieć#2: Inna
PhoneMaster pisze:
A nawet jak tak, to sterowanie będzie nie za ciekawe i będzie mulił, i nie zawsze potrafi wczytać obraz dyskietki startowej ;]



Tak tak phone my to przerabialiśmy dość ostro i wnioski są takie, że to miernie działa.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 13 mar 2011 17:20 

Rejestracja: 23 lip 2010 17:58
Posty: 93
Pochwały: 29
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: GT540
Wersja SW/OS: CM 7.2
Sieć: Play
link nie działa ;/


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 13 mar 2011 18:53 

Rejestracja: 14 gru 2009 19:07
Posty: 7
Czyli ten JPC to tylko dla szpanu tak naprawde nic nie da się na nim robić oprócz jakiś pierdółek


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 13 mar 2011 18:55 

Rejestracja: 30 gru 2009 22:07
Posty: 3722
Pochwały: 374
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: D821
Wersja SW/OS: CM11
Sieć: Play
Cookie jest za słaby na bajery ;>


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 13 mar 2011 19:07 

Rejestracja: 23 lip 2010 17:58
Posty: 93
Pochwały: 29
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: GT540
Wersja SW/OS: CM 7.2
Sieć: Play
Ok trzymajcie :)


Ostatnio zmieniony 14 mar 2011 17:19 przez kamil0624, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 13 mar 2011 20:57 

Rejestracja: 05 paź 2009 18:14
Posty: 41
Pochwały: 1
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: KP500
Wersja SW/OS: v10F_07
Sieć: Orange
Drugi model telefonu: Brak
Interesting...
Niedługo komuś może uda się uruchomić Windowsa 95 na Ciachu? :E
Chętnie sprawdzę, jak to się sprawuje.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 14 mar 2011 11:27 

Rejestracja: 21 gru 2009 14:06
Posty: 2289
Pochwały: 324
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: Inny
Model telefonu: Overmax vertis plus
Wersja SW/OS: Android 4.2.1
Sieć: Play
Sieć#2: Inna
na 100% windowsa 95 nie ruszysz bo cookie ma za małą rozdzielczość, za słaby procesor i za mało ramu. Na androidzie ledwo 95 chodzi a ty z cookiem wyskakujesz.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 14 mar 2011 14:38 

Rejestracja: 14 gru 2009 19:07
Posty: 7
A może ktoś napisac jak uruchomić jakąś grę lub program na JPC
Na noki udało się uruchomić Windowsa 3,1 może na cookie też można


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 14 mar 2011 14:54 

Rejestracja: 30 sie 2010 22:22
Posty: 2340
Pochwały: 236
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: G4 H815
Wersja SW/OS: Android 6.0
Sieć: Orange
Drugi model telefonu: LG GT540
1. Aby odpalić grę wpisujesz
Ale nie wiem czy ta paczka ma w sobie tą grę...
2. Cookie to nie nokia.... nie pójdzie żaden Windows ;]


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 14 mar 2011 15:36 

Rejestracja: 21 gru 2009 14:06
Posty: 2289
Pochwały: 324
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: Inny
Model telefonu: Overmax vertis plus
Wersja SW/OS: Android 4.2.1
Sieć: Play
Sieć#2: Inna
No 3.1 bym próbował ale sądzę, że skutki będą mierne.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 14 mar 2011 15:45 

Rejestracja: 23 lip 2010 17:58
Posty: 93
Pochwały: 29
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: GT540
Wersja SW/OS: CM 7.2
Sieć: Play
Mi się nie ładuje dos ;/ fatal :Could not read the boot disk

-- 14 Mar 2011 15:57 --

Popraw link z pierwszego postu


-- 14 Mar 2011 16:01 --

lub


-- 14 Mar 2011 17:19 --

Na tej wersji powyżej działa ok :)


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 14 mar 2011 21:23 

Rejestracja: 28 maja 2010 21:33
Posty: 54
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: KP500
Wersja SW/OS: KP500AT_V10f_07
Sieć: Orange
Drugi model telefonu: Brak
Dajcie jakieś komendy do tego niby FreeDos'u


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 15 mar 2011 10:06 

Rejestracja: 21 gru 2009 14:06
Posty: 2289
Pochwały: 324
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: Inny
Model telefonu: Overmax vertis plus
Wersja SW/OS: Android 4.2.1
Sieć: Play
Sieć#2: Inna
Nie damy bo tam działają normalne komendy z dos-u. Uruchom cmd w windows wpisz help i masz komendy. W freedos będą działać.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 16 mar 2011 20:41 

Rejestracja: 23 cze 2010 10:19
Posty: 334
Pochwały: 50
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: Sony Ericsson
Model telefonu: Xperia Neo V
Wersja SW/OS: Android 2.3.4
Sieć: T-Mobile
Drugi model telefonu: Motorola V8
hmm.... Ładuje się 15minut, i w dodatku wywala jakiś fatal error na końcu...


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron


Powered by ® Forum Software © phpBB Group. Theme created StylerBB.net
Samsung Avila, Monte, Wave, Galaxy - LG forum - Jak usunąć Śledzika? - Centrum Nokia - Centrum Samsung Corby
Copyright © 2009-2011 by n3h