Posty bez odpowiedzi | Aktywne tematy





Znajdziesz nas na:
FACEBOOK  |   TWITTER  |   YOUTUBE


Ogłoszenie

Drogi Użytkowniku!

W związku z rozpadem ekipy forum i totalnym zlekceważeniem przez administratora powoli kończymy swoją działalność. Wszystkim stałym jak i nowym użytkownikom serdecznie dziękujemy za lata współpracy i zaangażowania w rozwój serwisu, który niestety nie podołał tak dużej transformacji na jaką liczyliśmy.

Podpisano ~Stara Gwardia LGForum aka. KP500.PL


Regulamin forum


Regulamin Forum - viewtopic.php?f=22&t=580
ZANIM ZAPYTASZ - PRZECZYTAJ.... - viewtopic.php?t=13131
Informacja o modyfikacjach - viewtopic.php?f=7&t=28095



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 11 gru 2011 10:14 

Rejestracja: 06 maja 2009 15:05
Posty: 3062
Pochwały: 319
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: GT540
Wersja SW/OS: CM-7.2.0-RC0
Sieć: Orange
W telefonie nic się nie pojawia bo ma być wyłączony i bez baterii.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 14 gru 2011 12:20 

Rejestracja: 14 gru 2011 11:47
Posty: 1
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: cookie
Witam.

Robię wszystko tak jak to zostało tutaj przedstawione i niestety przy uploadzie zawsze wyskakuje w lewym dolnym rogu na czerwone " error during phone booting " co poradzicie ? a i jeszcze ciekawostka bo kiedy próbuję skalibrować ekran ręcznie i mam klikać na krzyżyki to przy pierwszym ich zaznaczaniu działają idealnie... dopiero kiedy trzeba w nie klikać po raz wtóry to nie działają. dziwne.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 14 gru 2011 15:55 

Rejestracja: 30 gru 2009 22:07
Posty: 3722
Pochwały: 374
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: D821
Wersja SW/OS: CM11
Sieć: Play
Podaj system i jego architekturę; sterowniki wszystkie masz?


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 20 gru 2011 14:39 

Rejestracja: 08 wrz 2009 18:42
Posty: 5
witam Panowie mam problem , w moim KP500 coś się stało i rozkalibrował się dotyk i to tak mocno że nie jestem w stanie włączyć menu bo cały ekran się "przesunął" tak że gdy klikam w prawy róg telefonu to klika się gdzieś w połowie ekranu , wgrałem softa V10F_07.kdz i dalej nic , teraz zrobiłem tą kalibrację niby się wszystko wgrało ale dalej nie działa pomocy , pozdrawiam


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 20 gru 2011 17:04 

Rejestracja: 06 maja 2009 15:05
Posty: 3062
Pochwały: 319
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: GT540
Wersja SW/OS: CM-7.2.0-RC0
Sieć: Orange
Wgrałeś calib i nic nie dało to masz uszkodzony dotyk


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 20 gru 2011 20:19 

Rejestracja: 08 wrz 2009 18:42
Posty: 5
pobrałem z chomika plik calib (80kb) i KP500.flb wrzuciłem bo prze LG UI i nadal to samo , dotyk działa ale się przesunął zamiast menu załączają się wiadomości , nie da się prawego brzegu ekranu kliknąć bo klika się obok , czyli co ekran do wymiany ?


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 20 gru 2011 22:14 

Rejestracja: 30 sie 2010 22:22
Posty: 2339
Pochwały: 236
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: G4 H815
Wersja SW/OS: Android 6.0
Sieć: Orange
Drugi model telefonu: LG GT540
Tak.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 22 gru 2011 21:23 

Rejestracja: 11 wrz 2009 13:44
Posty: 1
Wersja SW/OS: v10c
nie mam opcji uploading :D czyli która to literka kompletnie ??


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 22 gru 2011 23:43 

Rejestracja: 14 maja 2009 17:44
Posty: 8517
Pochwały: 2296
Płeć: Kobieta
Marka telefonu: Apple
Model telefonu: 6s
Sieć: Inna
W LGUI nie ma "literek" do wyboru :?


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 22 gru 2011 23:58 

Rejestracja: 30 sie 2010 22:22
Posty: 2339
Pochwały: 236
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: G4 H815
Wersja SW/OS: Android 6.0
Sieć: Orange
Drugi model telefonu: LG GT540
Kolejny co pomylił LGUI z LG Utils... ludzie, to nie to samo!

Wytapane z Huaweia.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 28 gru 2011 19:33 

Rejestracja: 08 wrz 2009 18:42
Posty: 5
witam , wymieniłem wyświetlacz niestety nic to nie dało sytuacja nadal jest taka sama


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 28 gru 2011 19:58 

Rejestracja: 06 maja 2009 15:05
Posty: 3062
Pochwały: 319
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: GT540
Wersja SW/OS: CM-7.2.0-RC0
Sieć: Orange
Wyświetlacz to nie ekran dotykowy <facepalm>.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 29 gru 2011 14:32 

Rejestracja: 29 gru 2011 14:06
Posty: 1
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: kp 501
Sieć: Orange
FiftyRehab pisze:
Gdy mam rozkalibrowane ciacho i ręcznie się trzeba z tym namęczyć już nie musimy tego robić :]
Możemy wgrać kalibracje automatycznie za pomocą LG UI ;) krótki poradniczek :

1 otwieramy LG UI
2 wybieramy opcje upload
3 w pierwszym oknie podajemy sec pack.flb (kp500.flb)
4 w drugim oknie podajemy ścieżke do pobranego pliku CALIB (link na dole)
5 w trzecim ostatnim oknie wybieramy (CALIB 0x56000000, 0x14000)
6 klikamy na upload potwierdzamy
7 podłączamy telefon bez sim bez karty pamięci i bez baterii

link


Ok zrobilem wszystko po koleji i czekam pisze PLUG YOUR PHONE i sie ładuje Długo czy to ma tak byc czy jak? Prosze o szybką odpowiedz
Specjalista BigBoy:

Po co tyle pustego miejsca ??



Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 29 gru 2011 14:53 

Rejestracja: 06 maja 2009 15:05
Posty: 3062
Pochwały: 319
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: GT540
Wersja SW/OS: CM-7.2.0-RC0
Sieć: Orange
Możesz zrobić screena ?


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 03 sty 2012 04:33 

Rejestracja: 02 sty 2012 23:26
Posty: 1
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: kp501
Sieć: Orange
Może ktoś odświeżyć link albo wrzucić na nowo plik CALIB


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 03 sty 2012 12:55 

Rejestracja: 06 maja 2009 15:05
Posty: 3062
Pochwały: 319
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: GT540
Wersja SW/OS: CM-7.2.0-RC0
Sieć: Orange
Przecież działa !


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 29 sty 2012 19:15 

Rejestracja: 28 sty 2012 18:56
Posty: 2
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: KP500
Wersja SW/OS: SW
Sieć: Plus
Drugi model telefonu: nie mam
PhoneM pisze:
Tak. Każda ingerencja w oprogramowanie = utrata gwarancji ;]

kolego ile to się robi


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 29 sty 2012 19:20 

Rejestracja: 30 sie 2010 22:22
Posty: 2339
Pochwały: 236
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: G4 H815
Wersja SW/OS: Android 6.0
Sieć: Orange
Drugi model telefonu: LG GT540
Nie rozumiem pytania.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 29 sty 2012 19:21 

Rejestracja: 28 sty 2012 18:56
Posty: 2
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: KP500
Wersja SW/OS: SW
Sieć: Plus
Drugi model telefonu: nie mam
PhoneM pisze:
Tak. Każda ingerencja w oprogramowanie = utrata gwarancji ;]

ile to się kalibruje <fee>


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 29 sty 2012 19:46 

Rejestracja: 30 sie 2010 22:22
Posty: 2339
Pochwały: 236
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: G4 H815
Wersja SW/OS: Android 6.0
Sieć: Orange
Drugi model telefonu: LG GT540
Wgrywa się dość krótko, jak się wgra będziesz miał komunikat w LG UI.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron


Powered by ® Forum Software © phpBB Group. Theme created StylerBB.net
Samsung Avila, Monte, Wave, Galaxy - LG forum - Jak usunąć Śledzika? - Centrum Nokia - Centrum Samsung Corby
Copyright © 2009-2011 by n3h