Posty bez odpowiedzi | Aktywne tematy





Znajdziesz nas na:
FACEBOOK  |   TWITTER  |   YOUTUBE


Ogłoszenie

Drogi Użytkowniku!

W związku z rozpadem ekipy forum i totalnym zlekceważeniem przez administratora powoli kończymy swoją działalność. Wszystkim stałym jak i nowym użytkownikom serdecznie dziękujemy za lata współpracy i zaangażowania w rozwój serwisu, który niestety nie podołał tak dużej transformacji na jaką liczyliśmy.

Podpisano ~Stara Gwardia LGForum aka. KP500.PL




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 10 lut 2013 17:29 

Rejestracja: 10 lut 2013 17:24
Posty: 6
Płeć: Kobieta
Marka telefonu: LG
Model telefonu: e900
Sieć: Orange
Drugi model telefonu: km900
Instrukcja wgrywania flasha ,w przypadku problemów z aktualizacją do 7.8 Tango , debrandowanie telefonu lg e900.


1 . Zainstaluj sterowniki modemu do lg ( LGUnitedModemDriver_WHQL_ML_Ver_4.9.7_All_Win7_LGE )
a przedtem najlepiej zaopatrz się w system XP (może być emlacja xp na windows 7 za pomocą windows virtual pc ).
2. Zainstaluj lgdp2_v36 . Polega to na instalacji z pliku o nazwie LGDP2 V36 UMTS Setup_Release 20091101 programu wchodzącego
w skład folderu LGDP2_31_INCLUDE_LGDP1_Setup (czyli wersja lgdp2 31 , potem wprowadz podczas inst. serial ), po instalacji
wypakuj folder downolad z pliku LGDP2 V36 UMTS Setup_Release 20091101 na C:/ by zastąpić już istniejący folder , zastąpić
starszą ver na nowszą ver v36.
3. Naładuj baterie w lg chociaż trochę i na wył telu naciśnij na raz przyciski głośność dół+ camera+ power . Przejdzie
w emergency mode.
4. Podłącz go , poczekaj jak sie zainstaluje, potem ruchom program z lokalizacji C:/downolad/ lgdp2_v36 , w górnym okienku
ma być ustawione UMTS (division selection) potem ok , potem daj lokalizacje swoich dll dla lg , naciśnij run download
configuration ,aby wyszukać plik .dz (najlepiej v11h ,bo ma polski ,brak brandingu, na innych wersjach sie zawiodłem).
Zaznacz Easy select All ,jak nie znasz portu com .Naciśnij ok , wyskoczy błąd "monitor port... " nie przejmuj się nim.
5. Najpierw naviśnij start w programie, a potem podłącz urządzenie (jeśli korzzystasz jak ja z windows xp mode - emulacja
xp na win 7 to musisz jeszcze nacisnąc na górze " dołącz urządzenie " po jego podłączeniu .
6. Wygrywanie zaczyna się na ładowaniu pliku ( mi zajeło 340 sekund , potem na końcu pojawi się RESTART , telefon się
zrestartuję , potem wyskoczy w programie błąd ,ale nie należy się tym przejmować .
7. Po udanym wgraniu ,możemy się cieszyć możliwością wgrania najnow. aktualizacji tego lg e900 do windows 7.8 Tango (przez
program Zune).
Wszystkie pliki potrzebne na chomikuj
http://chomikuj.pl/nanoscience/lg+e900+ ... *2cdebrand


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 10 lut 2013 19:32 

Rejestracja: 06 maja 2009 15:05
Posty: 3062
Pochwały: 319
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: GT540
Wersja SW/OS: CM-7.2.0-RC0
Sieć: Orange
Dlaczego tak sobie komplikujesz życie ?
Po pierwsze to można go flashować przez KDZ_FW_UPD plikiem .kdz
Po drugie to wystarczy wypakować sobie z .kdz plik .dz i tego programu tez można użyć.
Dzięki używaniu KDZ zawsze będziesz mieć najnowsze fw.
Na przykład dla Węgier wyszło już V11i ;]


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 12 lut 2013 16:19 

Rejestracja: 10 lut 2013 17:24
Posty: 6
Płeć: Kobieta
Marka telefonu: LG
Model telefonu: e900
Sieć: Orange
Drugi model telefonu: km900
BigBoy™ pisze:
Dlaczego tak sobie komplikujesz życie ?
Po pierwsze to można go flashować przez KDZ_FW_UPD plikiem .kdz
Po drugie to wystarczy wypakować sobie z .kdz plik .dz i tego programu tez można użyć.
Dzięki używaniu KDZ zawsze będziesz mieć najnowsze fw.
Na przykład dla Węgier wyszło już V11i ;]

Nie znam metody wypakowanie plików dz do kdz (kdz do cab, wdb, bin to robiłem) , poza tym trzeba szperać gdzie znaleść oryginalne do tego programy ( w tym momencie zajmuje się modyfikakcją softu do lg km900 kiedyś go wrzucę ) .


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 12 lut 2013 16:53 

Rejestracja: 06 maja 2009 15:05
Posty: 3062
Pochwały: 319
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: GT540
Wersja SW/OS: CM-7.2.0-RC0
Sieć: Orange
nie mówię dz do kdz tylko KDZ do DZ. Plik kdz to zakodowany .cab dlatego mają taki sam rozmiar ;]
W 2009 roku nie było softów w .kdz tylko w .cab. Ale nie o tym.
W platformie Infineon po wypakowaniu mamy bazę .wdb i plik .dll dzięki któremu możemy wypakować .wdb do innych plików. Posiadacze KP500 pewnie wiedzą o co chodzi.
W platformie 3GQCT GSM mamy plik .dz zamiast .wdb. Jest on totalnie inaczej zbudowany. Jeśli go otworzymy to na początku mamy adresy w pliku gdzie znajdują się poszczególne partycje.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 14 lut 2013 17:34 

Rejestracja: 10 lut 2013 17:24
Posty: 6
Płeć: Kobieta
Marka telefonu: LG
Model telefonu: e900
Sieć: Orange
Drugi model telefonu: km900
aby znaleść plik kdz dla e900 to graniczy z cudem , jeśli dasz mi link do takiego pliku kdz dla e900 (też nie moge znalesc dla gc900 lg ) będę wdzięczny. Sam nie wiem po co mówisz o metodzie konwersji kdz do dz , skoro nie ma w internecie plików kdz tylko same dz . Skoro znasz się na konwersjach może wiesz jak skonwertować plik fls do kdz ?


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 14 lut 2013 18:40 

Rejestracja: 06 maja 2009 15:05
Posty: 3062
Pochwały: 319
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: GT540
Wersja SW/OS: CM-7.2.0-RC0
Sieć: Orange
Przepraszam za moje niedopatrzenie. LGE900 nie posiada aktualizacji przez program LGMobile Support Tool toteż dlatego nie posiada też firmware w postaci plików .kdz. Nie wiem dlaczego LG tak postąpiło ale skoro tak jest to tak być musi. Oczywiście w przypadku innych telefonów które normalnie można zaktualizować przez LGMobile Support Tool istnieją linki do plików kdz.

A co do pakowania to myślę że to właśnie o GC900 ci chodzi.
Robisz tak:
KDZ>CAB>WDB>(dużo plików m.in. CUST itp.)
To proces rozpakowywania.
Żeby zapakować potrzebujesz LG R&D Test Tool. Wrzucasz tam te wszystkie pliki i drzewa w odpowiednich typach plików, następnie pakuje ci się to do .cab i musisz jeszcze encrypt file to kdz zrobić i to tyle.
Możesz też bez pakowania wrzucić pliki programem FlashTool_E2 bezpośrednio do telefonu.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 18 lut 2013 23:58 

Rejestracja: 18 lut 2013 23:54
Posty: 3
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: E900
Wersja SW/OS: WP 7.5
Sieć: Plus
Cytuj:
potem daj lokalizacje swoich dll dla lg


Jestem ciemny, jaka jest konkretnie lokalizacja tych bibliotek? Bo folderu, wiadomo nie można wstawić, a plików jest kilka, nie wiem który wybrać, a tego jedynego podanego nie znalazłem. O który dokładnie chodzi plik/pliki i gdzie on się znajduje?


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 19 lut 2013 11:16 

Rejestracja: 06 maja 2009 15:05
Posty: 3062
Pochwały: 319
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: GT540
Wersja SW/OS: CM-7.2.0-RC0
Sieć: Orange
No oprócz softu w .dz trzeba mieć też model.dll


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 19 lut 2013 18:32 

Rejestracja: 10 lut 2013 17:24
Posty: 6
Płeć: Kobieta
Marka telefonu: LG
Model telefonu: e900
Sieć: Orange
Drugi model telefonu: km900
Na chomiku moim plik o nazwie LGE900_101009_MP.rar tu jest plik dll dla e900 , czy to tak ciężko zrobić ?
wybierasz pliki dll i dz w programie , ustawiasz porty , klikasz start ,potem podłączasz telefon w emergency mode


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 20 lut 2013 23:54 

Rejestracja: 18 lut 2013 23:54
Posty: 3
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: E900
Wersja SW/OS: WP 7.5
Sieć: Plus
Zrobiłem wszystko krok po kroku. Aktualizuje poprzez zune telefon i w końcowej fazie (po drugim restarcie) wyskakuje błąd 801812DD. Ktoś wie co skopałem? Próbowałem aktualizować to normalnie i w trybie samolotowym, ani tak ani tak mi nie działa. Z market place nie moge pobrać żadnej aplikacji, wyskakuje błąd.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 21 lut 2013 14:20 

Rejestracja: 30 sie 2010 22:22
Posty: 2340
Pochwały: 236
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: G4 H815
Wersja SW/OS: Android 6.0
Sieć: Orange
Drugi model telefonu: LG GT540
Czytałem gdzieś że nie dawno M$ miał problemy i z MP i Windows Store. Wywalało podobny błąd. Jeśli to nie o to chodzi to kombinuj całą procedurę od nowa.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 23 lut 2013 01:31 

Rejestracja: 10 lut 2013 17:24
Posty: 6
Płeć: Kobieta
Marka telefonu: LG
Model telefonu: e900
Sieć: Orange
Drugi model telefonu: km900
Jak masz błąd to wyjmij karte sim , albo zrób dodatkowo hard reset w opcjach ukrytych telefonu ( na innych stronach pisze jak to zrobić , dość łatwo) można na wypadek znów przeflashować fona z w pełni naładowaną baterią. Wgrywany flash ma być v11h !


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 08 sie 2014 17:04 

Rejestracja: 08 sie 2014 16:53
Posty: 1
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: E900
Sieć: Orange
Drugi model telefonu: SE W995
Witam.
Chyba wpakowałem się w maliny z tym E900. Myślałem, że podobnie jak w innych telefonach z WM 6, 6.5 da się wgrać coś, a nawet całkiem przyzwoity ROM, a tu widzę, że nic nie można. Chcę dać swój dzwonek, albo muzykę, by w podróży posłuchać, ale nie.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron


Powered by ® Forum Software © phpBB Group. Theme created StylerBB.net
Samsung Avila, Monte, Wave, Galaxy - LG forum - Jak usunąć Śledzika? - Centrum Nokia - Centrum Samsung Corby
Copyright © 2009-2011 by n3h