Posty bez odpowiedzi | Aktywne tematy





Znajdziesz nas na:
FACEBOOK  |   TWITTER  |   YOUTUBE


Ogłoszenie

Drogi Użytkowniku!

W związku z rozpadem ekipy forum i totalnym zlekceważeniem przez administratora powoli kończymy swoją działalność. Wszystkim stałym jak i nowym użytkownikom serdecznie dziękujemy za lata współpracy i zaangażowania w rozwój serwisu, który niestety nie podołał tak dużej transformacji na jaką liczyliśmy.

Podpisano ~Stara Gwardia LGForum aka. KP500.PL


Regulamin forum


Regulamin Forum - viewtopic.php?f=22&t=580
Informacja o modyfikacjach - viewtopic.php?f=7&t=28095
Upgrade Androida z wersji 1.6 do 2.3 - viewtopic.php?p=169752



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: SWAPPER 2
PostZamieszczono: 04 lip 2011 13:35 

Rejestracja: 09 lip 2010 14:59
Posty: 658
Pochwały: 89
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: Samsung
Model telefonu: Galaxy Note II
Wersja SW/OS: Android 4.1.2
Sieć: Plus
Drugi model telefonu: Samsung Galaxy Mini2
Sieć#2: Heyah
Jeżeli brakuje Ci pamięci RAM w swifcie lub np. gry Ci się wyłączają lub tel Ci sie zamla jest na to sposób (WYMAGANY ROOT!!!).
startujemy:
pobieramy program SWAPPER 2 for root users z marketu lub z tego linku :

włączamy program i klikamy MENU-> Settings->Swap size (zaznaczamy ile chcemy dodać ramu)-> przy Safe Unmount i Safe Remount ma być ZAZNACZONE okienko->naciskamy wstecz i klikamy ON (zaznie się proces dodawania pamięci RAM, może pokazać kilka błędów ale nie wolno się tym przejmować)-> gdy będzie wszystko zrobione dobrze pokarze nam sie na dole napis:"All done!" wtedy wychodzimy ze swappera i cieszymy się szybszym telefonem :D
KILKA WAŻNYCH INFROMACJI:
Swapper 2 pamięć RAM robi z pamięci która jest za karcie microSD (czyli np. chce mieć dodatkowo 256MB swapa to ta ilość pamięci będzie zabrana z karty microSD)
NIE ODPOWIADAM ZA EWENTUALNE UWALENIE FONA!!
w razie problemów proszę pisać na PW
ZAWSZE przy podłaczeniu telefonu do komputera najpierw wyłącz swappera 2 (wchodzisz w swappera 2 i klikasz OFF i czekasz aż bedzie "All done".
zawsze po wyłączeniu telefonu swap znika i po ponowym uruchomieniu telefonu musisz od nowa robić swapa (nie będzie on zjadał kolejnych MB z karty pamięci robi to tylko za 1 razem)
pafel


Autor postu otrzymał pochwałę

Ostatnio zmieniony 04 lip 2011 17:35 przez pafel, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: SWAPPER 2
PostZamieszczono: 04 lip 2011 13:42 

Rejestracja: 30 gru 2009 22:07
Posty: 3722
Pochwały: 374
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: D821
Wersja SW/OS: CM11
Sieć: Play
Dodam, że należy mieć kartę pamięci z wysoką przepustowością danych. Jeśli będzie za wolna, to telefon zamiast przyśpieszyć, będzie miał tylko kilkadziesiąt MB RAMu więcej, no ale przepustowość będzie ograniczać szybkość wczytywania/zapisywania danych i ani karta ani telefon nie będą nadążać.
Więc używajcie tego z rozwagą. ;)


Pochwały przyznane za post: 2

Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: SWAPPER 2
PostZamieszczono: 05 lip 2011 09:33 

Rejestracja: 21 gru 2009 14:06
Posty: 2289
Pochwały: 324
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: Inny
Model telefonu: Overmax vertis plus
Wersja SW/OS: Android 4.2.1
Sieć: Play
Sieć#2: Inna
Trzeba dodać, że po zrobieniu pliku swap klikamy menu i wybieramy info, wtedy widać czy plik swap się utworzył i czy jest używany, nigdzie nie może być zer. Dodam jeszcze, że jak chcemy podłączyć telefon do komputera i uzyskać pamięć masową należy swap wyłączyć.


Autor postu otrzymał pochwałę

Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: SWAPPER 2
PostZamieszczono: 14 gru 2011 01:21 

Rejestracja: 28 lip 2011 23:36
Posty: 91
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: Apple
Model telefonu: iphone 3gs
Wersja SW/OS: 5.1.1
Sieć: Play
Drugi model telefonu: w880i
Sieć#2: RedBull Mobile
a procka gdzie podkręcić w tym programie?


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: SWAPPER 2
PostZamieszczono: 14 gru 2011 10:22 

Rejestracja: 21 gru 2009 14:06
Posty: 2289
Pochwały: 324
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: Inny
Model telefonu: Overmax vertis plus
Wersja SW/OS: Android 4.2.1
Sieć: Play
Sieć#2: Inna
W swapperze nie podkręcisz procesora.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: SWAPPER 2
PostZamieszczono: 14 gru 2011 15:54 

Rejestracja: 30 gru 2009 22:07
Posty: 3722
Pochwały: 374
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: D821
Wersja SW/OS: CM11
Sieć: Play
Procesor to podkręcasz programem SetCPU ale tylko wtedy, gdy masz inny kernel niż stockowy.


Autor postu otrzymał pochwałę

Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: SWAPPER 2
PostZamieszczono: 24 gru 2011 20:41 

Rejestracja: 31 mar 2009 17:49
Posty: 1077
Pochwały: 933
A na ten program nie trzeba mieć specjalnego kelnera? i busyboxa? bo coś mi się tak zdaje :x


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: SWAPPER 2
PostZamieszczono: 24 gru 2011 21:32 

Rejestracja: 30 gru 2009 22:07
Posty: 3722
Pochwały: 374
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: D821
Wersja SW/OS: CM11
Sieć: Play
Oczywiście że trzeba mieć :)


Autor postu otrzymał pochwałę

Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: SWAPPER 2
PostZamieszczono: 24 gru 2011 22:58 

Rejestracja: 30 sie 2010 22:22
Posty: 2338
Pochwały: 236
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: G4 H815
Wersja SW/OS: Android 6.0
Sieć: Orange
Drugi model telefonu: LG GT540
Procka nie trzeba mieć podkręconego, ale to nie ma sensu wtedy, bo co z tego że masz więcej RAMu jak procesor mulasty.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron


Powered by ® Forum Software © phpBB Group. Theme created StylerBB.net
Samsung Avila, Monte, Wave, Galaxy - LG forum - Jak usunąć Śledzika? - Centrum Nokia - Centrum Samsung Corby
Copyright © 2009-2011 by n3h