Posty bez odpowiedzi | Aktywne tematy





Znajdziesz nas na:
FACEBOOK  |   TWITTER  |   YOUTUBE


Ogłoszenie

Drogi Użytkowniku!

W związku z rozpadem ekipy forum i totalnym zlekceważeniem przez administratora powoli kończymy swoją działalność. Wszystkim stałym jak i nowym użytkownikom serdecznie dziękujemy za lata współpracy i zaangażowania w rozwój serwisu, który niestety nie podołał tak dużej transformacji na jaką liczyliśmy.

Podpisano ~Stara Gwardia LGForum aka. KP500.PL


Regulamin forum


Regulamin Forum - viewtopic.php?f=22&t=580



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Tuning LG T500
PostZamieszczono: 07 cze 2012 16:46 

Rejestracja: 07 cze 2012 16:44
Posty: 8
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: T500
Wersja SW/OS: V10j
Sieć: Orange
Witam. Posiadam fona LG T500. czy jest możliwość tuningu tego fona?? Wgranie nowego softu, modyfikacji itp?? Prosze o pomoc.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 07 cze 2012 16:47 

Rejestracja: 05 mar 2011 11:07
Posty: 1673
Pochwały: 359
Płeć: Kobieta
Marka telefonu: LG
Model telefonu: Nexus 4
Wersja SW/OS: Android 4.4.4+
Sieć: Play
Drugi model telefonu: Nexus 7
nie ma i na razie nie bedzie

-- 07 cze 2012 17:47 --

ale softa da sie nowego wgrac


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 07 cze 2012 16:52 

Rejestracja: 07 cze 2012 16:44
Posty: 8
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: T500
Wersja SW/OS: V10j
Sieć: Orange
np jakiego??

-- 07 cze 2012 18:07 --

Można wgrać softa od innego LG (lub innego fona)??


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 07 cze 2012 17:31 

Rejestracja: 30 sie 2010 22:22
Posty: 2340
Pochwały: 236
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: G4 H815
Wersja SW/OS: Android 6.0
Sieć: Orange
Drugi model telefonu: LG GT540
Telefon jest na platformie Infineon, czyli takiej jak Cookie. Wystarczy znaleźć soft KDZ i wgrać soft poprzez KDZ Updatera.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 07 cze 2012 17:36 

Rejestracja: 07 cze 2012 16:44
Posty: 8
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: T500
Wersja SW/OS: V10j
Sieć: Orange
Np. jaki soft można wgrać? Czy da sie zrzucić soft z telefonu aby w razie problemów można było wgrać go ponownie?

-- 07 cze 2012 18:46 --

w programie wziąłem Read Information i wyświetliło mi że mój soft to V10J_00. Czy tylko taki soft moge wgrać i czy będzie on po polsku??

@edit
Czy moge wgrać np to: http://www.4shared.com/rar/yIz0fOh_/v10 ... os_van.htm
Jest on w dwóch partach które razem ważą ponad 220MB :O
A ten: http://www.4shared.com/get/oo2j9fFA/V10J_00.html waży tylko 120MB Dlaczego jest taka różnica??


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 07 cze 2012 18:10 

Rejestracja: 30 sie 2010 22:22
Posty: 2340
Pochwały: 236
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: G4 H815
Wersja SW/OS: Android 6.0
Sieć: Orange
Drugi model telefonu: LG GT540
Wgrywaj tylko oryginalne softy. Podejrzewam, że soft ma Cust, prawdopodobnie będziesz mógł go zgrać przez LG Utils. Wgrać możesz każdy oryginalny (i zmodyfikowany ale z nieznanych źródeł bym nie ryzykował) soft. Poczekamy na BigBoy'a - on pewno podeśle KDZ'tki i DLLki ;)


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 07 cze 2012 21:38 

Rejestracja: 06 maja 2009 15:05
Posty: 3062
Pochwały: 319
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: GT540
Wersja SW/OS: CM-7.2.0-RC0
Sieć: Orange
Więc może ja zacznę.
LGT500 to platforma Infineon ale nowsza, przez co po rozpakowaniu softa .kdz nie występuje plik .wdb tylko plik .dz.
Można go rozpakować tak jak się to dzieje w przypadku platformy Qualcomm. Następnie porównując do KP500 CUST w LGT500 podzielony jest na 2 części : pierwsza to CUST a druga to APFS, w APFS jest tylko folder Pxo, w CUST jest reszta. Tuning tego telefonu nie jest już taki łatwy, trzeba rozpakować softa, edytować CUST, następnie zapakować to do softa i wgrać do telefonu.
Softy .kdz są używane przez LG Mobile Update App (oficjalny program do aktualizacji od LG) jako plik aktualizacji, program ten pobiera adres IMEI telefonu, podstawia go do odpowiedniej strony, następnie dostaje informacje jaka wersja softu jest dostępna dla telefonu, porównuje ją z obecną, jeśli jest niższa to program dostaje link, pobiera soft w .kdz do folderu C:/Documents and Settings/All Users/LGMOBILEAX/Phone (ukryty folder, ścieżkę pisałem z pamięci) i następuje aktualizacja. Przez nieautoryzowane programy możesz wgrać dowolny soft w .kdz, musi się tylko model zgadzać. Ostatnia wersja softu dla T-Mobile to V10b_00, Polska OPEN to V10j_00.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 08 cze 2012 06:59 

Rejestracja: 07 cze 2012 16:44
Posty: 8
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: T500
Wersja SW/OS: V10j
Sieć: Orange
ale ja mam LG T500: http://www.mgsm.pl/pl/katalog/lg/t500/ i chce do niego wgrać jakiegoś zmodowanego custa lub soft ale nie mam pliku flb do niego ani żadnych custów które mogę wgrać dlatego proszę o podrzucenie jakichś linków z flb i custami.
PS. Ale fon jest na platformie Infineon.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 08 cze 2012 11:54 

Rejestracja: 06 maja 2009 15:05
Posty: 3062
Pochwały: 319
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: GT540
Wersja SW/OS: CM-7.2.0-RC0
Sieć: Orange
Przecież wszystko napisałem co i jak. Cały czas rozmawiamy o tym telefonie, LG od modelu P500 stosuje nazwy które są łączne razem z LG czyli LGP500, LGP990, LGT310, LGT500 itp. Nic ci nie da .flb bo nie zgrasz CUST. Musisz go edytować w sofcie.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 08 cze 2012 15:48 

Rejestracja: 07 cze 2012 16:44
Posty: 8
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: T500
Wersja SW/OS: V10j
Sieć: Orange
how??


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 08 cze 2012 19:34 

Rejestracja: 06 maja 2009 15:05
Posty: 3062
Pochwały: 319
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: GT540
Wersja SW/OS: CM-7.2.0-RC0
Sieć: Orange
Najlepiej będzie jak ci dam CUST a ty sam sobie go przerobisz.

CUST pochodzi z softu V10J_00 OPEN dla Polski. W środku znajdują się pliki .dmf które są nieskompresowane (lg odeszło od tej metody), należy je przerobić na .swf używając LGUI. To chyba tyle. Zobaczysz że to wcale nie jest takie proste. W LGT500 jest wszystko inne i żaden plik .swf nie będzie pasował od KP500.
@Edit :
Widzę na swoim koncie że już 7 użytkowników pobrało CUST a brak odpowiedzi w temacie.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron


Powered by ® Forum Software © phpBB Group. Theme created StylerBB.net
Samsung Avila, Monte, Wave, Galaxy - LG forum - Jak usunąć Śledzika? - Centrum Nokia - Centrum Samsung Corby
Copyright © 2009-2011 by n3h