Posty bez odpowiedzi | Aktywne tematy





Znajdziesz nas na:
FACEBOOK  |   TWITTER  |   YOUTUBE


Ogłoszenie

Obrazek

DARMOWE ściąganie simlock z LG na platformie Infineon! Sprawdź > viewtopic.php?t=39131


Regulamin forum


Regulamin Forum - viewtopic.php?f=22&t=580



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 17 gru 2012 14:58 

Rejestracja: 14 gru 2012 22:42
Posty: 5
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: T385 wifi
Witam,
W jakich innych telefonach jest taki sam soft, jak T385? Chcialbym wgrac troszke widgetow do swojego. Z jakiego telefonu by pasowaly.
Jak mozna np skroty do aplikacji , ktore nie sa fabrycznie dodane wywalic na pulpit np. opere mini?
Gdy podlaczam telefon do LG PC Site, pokazuje mi, ze jest nowy soft do aktualizacji, klikam aktualizuj, wtedy wlacza sie LGMobile Support Tool, tam sprawdza ponownie aktualizcje oporgramowania i jest komunikat, ze do softu nie ma aktualizacji. O co chodzi?
Sa jakies najnowsze drivery do PC, na ten telefon?
Skad moge pobierac widgety i aplikacje do tego telefonu?

Bede bardzo wdzieczny za pomoc
Pozdrawiam
Michal


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 17 gru 2012 15:38 

Rejestracja: 06 maja 2009 15:05
Posty: 3030
Pochwały: 318
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: GT540
Wersja SW/OS: CM-7.2.0-RC0
Sieć: Orange
Nie ma takiego czegoś że w jakimś innym modelu jest ten sam soft. LG to nie jest SE czy jakieś inne w których jeden soft pasuje do większości modeli a różnią się tylko kosmetyką. Tutaj każdy soft jest odpowiednio przypisany do modelu. Przy wymuszeniu wgrania softu z innego modelu pojawi się kilka błędów które mają zapobiec uszkodzeniu telefonu. Na początku musisz wpisać model, jeśli się nie będzie zgadzał z tym co jest w sofcie nie zostanie wgrany, jak wpiszesz inny niż masz telefon to program będzie czekał aż podłączysz wyżej wymieniony model. Nawet jeśli udałoby ci się obejść tą weryfikację poprzez modyfikację jednego pliku w rozpakowanym sofcie to i tak twoje starania pójdą na marne bo uszkodzisz sobie telefon. Każdy model ma inną ilość przypisanych partycji, ich wielkości adresy itp. które muszą się zgadzać bo inaczej telefon nie ruszy bo nie będzie miał z czego ;]
Co do widgetów to niestety w LG kuleją dość ostro. Nie wiem czy coś się poprawiło bo nie znam nikogo kto ma LG z serii T ale w poprzednich seriach to nie działało. Po 1 trzeba być developerem LG, po 2 pobierać widgety przez internet w telefonie ze specjalnej strony LG. Przetestowałem wszystkie dostępne widgety i żaden niestety nie działał.
Co do najnowszego PCSuite to : csmg.lgmobile.com:9002/swdata/WEBSW/LGT385/AFRABK/PCSYNC_20120613/RST-1206-00064_LGPCSuiteIV_BundleCD_v4.3.72.20120601.zip
Co do aktualizacji to w Polsce dostępne są takie softy dla twojego modelu (zależnie od operatora itp):
LGT385 V10h_00 Poland OPEN
LGT385B V10a_00 Orange Polska


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 17 gru 2012 16:04 

Rejestracja: 14 gru 2012 22:42
Posty: 5
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: T385 wifi
Dzieki wielkie za pomoc, Wlasnie przez telefon jak sie laczylem, by popbrac widgety, to nie bylo zadnych dostepnych.
Co do softu, mam z orange, czy jak zmienie na Poland OPEN, to czy strace gwarancje?
Moze wiesz czym oba softy sie roznia? Ktory jest lepszy?. Mam tez SE C902 i tam zmianiealem na oryginalny i jest sto razy lepszy.
Najgorsze jest to, ze do tego telefonu niestety nie ma doslownie nic.

Mam jeszcze jedno pytanko, co to jest SDK - czy to oprogramowanie, do robienia "roznosci" na telefon?
Telefon glownie uzywam do dzwonienia, ale z checia bym sie pobawil czyms wiecej.

Pozdrawiam
Michal


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 18 gru 2012 14:41 

Rejestracja: 06 maja 2009 15:05
Posty: 3030
Pochwały: 318
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: GT540
Wersja SW/OS: CM-7.2.0-RC0
Sieć: Orange
SDK to narzędzie do Developerów, w jego skład wchodzą program do tworzenia aplikacji java, program do tworzenia widgetów, program do tworzenia aplikacji android oraz jeszcze jeden do 3D.
Nie powiedziałeś jaki teraz masz soft, jaki operator ani jaki kraj więc niewiele mogę ci pomóc. Ogólnie jest tak że LG może sprawdzić jaki soft był wgrany przed tym który masz i wtedy jak masz na przykład V10A a miałeś V10D to coś nie gra bo nie można robić aktualizacji oficjalnym programem wstecz. Co do innych rzeczy to jest tak jak w SE : pada ci coś w telefonie to wgrywasz oficjalne oprogramowanie jakie było wcześniej i tyle.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 19 gru 2012 15:04 

Rejestracja: 14 gru 2012 22:42
Posty: 5
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: T385 wifi
Dokladne dane:
LG-T385b
wersja oprogramowania:
V10a-JUL-10-2012 - czyli calkiem nowy
Wersja sprzętu:
1.1
Poniezej jest juz tylko adres MAC

Operator Orange
Język polski

Aha i jeszcze jedno.
Dziwi mnie to, ze pc Suite IV pokazuje, ze jest nowa wersja oprogramowania wewnetrznego telefonu, jak daje aktualizuj, uruchamia LGMobile Support Tool, a tam wywala, ze mam najnowsze oprogramowanie, o co chodzi? Moze ten drugi program jest do dupy? Jest z 2008roku. Ale podobno najnowszy jaki jest

Pozdrawiam
Michal


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 19 gru 2012 15:32 

Rejestracja: 06 maja 2009 15:05
Posty: 3030
Pochwały: 318
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: GT540
Wersja SW/OS: CM-7.2.0-RC0
Sieć: Orange
Po 1 to LG daje specjalne łatki do systemu, może będzie lepiej jak to wytłumaczę:
Załóżmy że masz soft V10a z 10 lipca 2012. LG zauważyło w nim jakiś niewielki błąd nie wpływający na użytkowanie telefonu (literówka, złe przetłumaczenie, jakaś niewyraźna lub zmieniona grafika itp.) i od nowa kompilują ten sam soft naprawiając ten błąd. Następnie wrzucają to na serwer pod tą samą wersją czyli tym samym linkiem. Załóżmy że będzie to soft z 20 lipca 2012 o tej samej nazwie V10a. Link do niego pozostaje taki sam, nazwa też jest taka sama więc nie możesz go pobrać bo aktualizacja praktycznie nic nie zmienia.
Jest też druga opcja i myślę że tak właśnie jest w przypadku twojego telefonu.
PCSuite sprawdza tylko najnowszą wersję dla modelu w kraju i znajduje soft V10H po czym informuje że aktualizacja jest dostępna. Decydujesz się na aktualizację, następnie LGMobileSupportTool sprawdza najnowszy dostępny soft konkretnie przypisany do nr. IMEI twojego telefonu, a tam mamy V10A_00 od Orange.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 19 gru 2012 15:48 

Rejestracja: 14 gru 2012 22:42
Posty: 5
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: T385 wifi
Aha, rozumiem, a jak moge np wgrac ten soft "V10h" zamiast mojego oryginalnego V10a z orange , oraz czy jakbym to zrobil, czy strace gwarancje. Rozumiem, ze po prostu nie ma softu nowego dla orange, ale LGT385 V10h_00 Poland OPEN, jak napisales wyzej jest. Jak ominac tego toola i wgrac wersje H. Z doswiadczenia wiem, ze softy dla oeratorow sa mocno ograniczone i okrojone w porownaniu do wersji open.
W razie zmiany softu, czy wrto ryzykowac utrate gwrancji? Czy te telefony sie psuja? Bo jak nie, to bym zaryzykowal


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 20 gru 2012 17:08 

Rejestracja: 06 maja 2009 15:05
Posty: 3030
Pochwały: 318
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: GT540
Wersja SW/OS: CM-7.2.0-RC0
Sieć: Orange
Tak jak ci mówiłem: prawie w każdym przypadku możesz wgrać znów wersję V10A od orange i będzie to samo.
Żeby wgrać inny soft trzeba użyć LGUtils lub KDZ_FW_UPD_EN który bardziej polecam. Musisz najpierw pobrać właściwy soft czyli ten :
http://csmg.lgmobile.com:9002/swdata/WE ... 10H_00.kdz
w Type wybieramy Infineon
w KDZ file wybieramy soft V10H_00.kdz
w Version jeśli nie ma to wpisujemy V10H_00
i w pole bez nazwy pod Version piszemy LGT385
Klikamy Read Phone Information i podpinamy telefon w odpowiednim trybie.
Jak nam znajdzie i wszystko jest ok to klikamy Launch software update. Telefon musi być naładowany najlepiej do pełna (3 kreski) i się wgrywa. Na końcu będzie finished.
@EDIT - Nie flashować bo uszkodzicie sobie numer IMEI, adres Bluetooth oraz WIFI Mac Adress.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 23 gru 2012 20:08 

Rejestracja: 23 gru 2012 19:56
Posty: 3
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: T385b
Sieć: Orange POP
Drugi model telefonu: Nokia 6300
Witam czy udało Ci się zmienić softa z V10a na V10h? Mój po tym zabiegu nie może wystartować i nie wiem co dalej z nim robić. Pozdrawiam :D


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 24 gru 2012 10:19 

Rejestracja: 06 maja 2009 15:05
Posty: 3030
Pochwały: 318
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: GT540
Wersja SW/OS: CM-7.2.0-RC0
Sieć: Orange
Używałeś softu z tego tematu ? Może się w czymś pomyliłeś. Ludzie flashują nawet od modelu LGT375 i mają wtedy 2 karty sim ale muszą naprawić nr. IMEI bo wtedy jest 000000.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 24 gru 2012 13:37 

Rejestracja: 23 gru 2012 19:56
Posty: 3
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: T385b
Sieć: Orange POP
Drugi model telefonu: Nokia 6300
Tak użyłem softu z tego tematu ale nie wiem czy przypadkiem w polu gdzie miałem wpisać LGT385 czasem tego nie pominąłem. Za pierwszym razem miałem wpisane ale bateria była na 2 kreski wiec nie klikłem Launch. Doładowałem baterie ale niejestem pewien czy wpisałem to LGT385 w tym pustym polu. Instalacja trwałą ok 10min i nie było żadnych błędów.

Pozdrawiam:)


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 29 gru 2012 15:08 

Rejestracja: 14 gru 2012 22:42
Posty: 5
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: T385 wifi
Dzieki za pomoc, ostatnio nie moglem w ogole sie na forum zalogowac, wywalalo mi brak strony. Jak zrobie, to napisze, czy mi sie udalo, jeszcze raz wielkie dzieki.
Aha Piszesz, ze mozliwy jest soft z 375, na dwie karty, ale jak tam je wsadzic fizycznie, przeciez sie nie da :-D (chyba)


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 30 gru 2012 10:56 

Rejestracja: 06 maja 2009 15:05
Posty: 3030
Pochwały: 318
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: GT540
Wersja SW/OS: CM-7.2.0-RC0
Sieć: Orange
Jest zaślepka zrobiona ;] Jakbyś rozebrał telefon to będzie drugi slot na karty.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 19 sty 2013 15:24 

Rejestracja: 19 sty 2013 15:22
Posty: 13
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: T385
Wersja SW/OS: V10-
Sieć: Orange
Drugi model telefonu: SE J108i
Sieć#2: Orange
Mój LG T385 po zainstalowaniu powyższego softu również ma problem i nie może się uruchomić. Zainstalowałem soft zgodnie z instrukcją, wypełniłem WSZYSTKIE pola, a instalacja trwała ok. 10 minut. Proszę o pomoc, bo nie wiem, co mam teraz z nim zrobić..


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 19 sty 2013 15:54 

Rejestracja: 06 maja 2009 15:05
Posty: 3030
Pochwały: 318
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: GT540
Wersja SW/OS: CM-7.2.0-RC0
Sieć: Orange
Jaki model wpisałeś ?


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 19 sty 2013 16:34 

Rejestracja: 19 sty 2013 15:22
Posty: 13
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: T385
Wersja SW/OS: V10-
Sieć: Orange
Drugi model telefonu: SE J108i
Sieć#2: Orange
LGT385 wszystko łącznie, bez spacji.


@EDIT: Mój telefon ma jeszcze literę "b" na końcu (T385b) Czy to może być to? Jeśli tak, to co mam teraz robić??


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 19 sty 2013 21:26 

Rejestracja: 06 maja 2009 15:05
Posty: 3030
Pochwały: 318
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: GT540
Wersja SW/OS: CM-7.2.0-RC0
Sieć: Orange
Ma literę b bo jest z Orange.
Nie jestem pewien na 100% ale LG coś musiało dodać że nie można tak flashować zamiennie jak w przypadku KP500/501/502/550/570Q
Być może jest tak że podczas flashowania trzeba wpisać model taki jaki się posiada czyli LGT385B.
Ale nie o tym.
Masz reset na logo LG, nie martw się sam go naprawisz, nie trzeba będzie serwisu lecz troszkę czasu.
Postępujesz wg. instrukcji Reset na logo LG dla telefonu KP500 który jest na forum.
Po pierwsze potrzebujesz GSMulti 3.0

następnie odpowiedniego programu do mapowania
jest to któryś z tych :



Musisz tam ustawić Infineon A Gold Series.
Potrzebujesz sterowników:

Potrzebujesz także pliku .dll dla twojego modelu:

Oraz softu


Na koniec przez KDZ_FW_UPD instalujesz ten oto sofcik:
http://csmg.lgmobile.com:9002/swdata/WE ... 10D_00.kdz
I to by było na tyle z mojej strony.


Pochwały przyznane za post: 2

Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 20 sty 2013 12:12 

Rejestracja: 19 sty 2013 15:22
Posty: 13
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: T385
Wersja SW/OS: V10-
Sieć: Orange
Drugi model telefonu: SE J108i
Sieć#2: Orange
Mam problem, bo Windows po podłączeniu telefonu nie zdążył zainstalować swoich sterowników i wyświetlił urządzenie odłączone, a w GSMULTI mam na wszystkich portach USB "Comport open error", tylko w pierwszym może na 3 sekundy wyświetla "Wait phone connecting"

@EDIT: Problem rozwiązany, musiałem tylko ustawić zgodność z Windows XP SP2

Dzięki wielkie! Najważniejsze, że działa. Oprogramowanie nie ma jęz. polskiego :o

A jakie ustawienia w KDZ mam wprowadzić??

@EDIT2: Spróbowałem z nazwą LGT385B, ale to nic nie dało, bo telefon znów zaczął się resetować. LGMobile Support Tool znalazł jakąś aktualizację na niego, to spróbuję to zainstalować.

Niestety, nie działa, wyświetla, że ten model nie jest objęty aktualizacją oprogramowania. W takim razie jak mam do niego wgrać V10D?


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 20 sty 2013 19:09 

Rejestracja: 06 maja 2009 15:05
Posty: 3030
Pochwały: 318
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: GT540
Wersja SW/OS: CM-7.2.0-RC0
Sieć: Orange
Spróbuj tym razem LGT385 bez B bo masz soft od LGT385.
Jeśli nie da rady to spróbuj przeflashować przez LGUtils tak jak się to robi na KP500 tylko weź najnowsze pliki .dll z B2C_Client do LGUtils
w XP te pliki są tu:
C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\LGMOBILEAX\B2C_Client
nie wiem jak jest u ciebie ale musisz wyszukać folder LGMOBILEAX.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 20 sty 2013 19:15 

Rejestracja: 19 sty 2013 15:22
Posty: 13
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: T385
Wersja SW/OS: V10-
Sieć: Orange
Drugi model telefonu: SE J108i
Sieć#2: Orange
Z nazwą LGT385 próbowałem na samym początku i to właśnie z tą nazwą nie działało. Spróbowałem z nazwą LG-T385 i nie działa.
@EDIT: Teraz instaluję znów przez GSMULTI to angielskie oprogramowanie.

@EDIT2: W końcu uporałem się z LG Utils, wpisałem model T385, ale telefon nadal się resetuje.. Nie wiem już sam co robić.
@EDIT3: Spróbowałem w LG Utils z nazwą LG-T385, lecz niestety to również nie to..

Także nazwa LGT385 w KDZ z oprogramowaniem V10D_00 to nie to..

Można w końcu jakoś do niego wgrać V10D_00? To angielskie jest bez sensu, bo Bluetooth i WiFi nie działa, a do tego nie ma polskiego języka.


Ostatnio zmieniony 21 sty 2013 15:17 przez ReaderPL, łącznie zmieniany 5 razy

Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  


Powered by ® Forum Software © phpBB Group. Theme created StylerBB.net
Samsung Avila, Monte, Wave, Galaxy - LG forum - Jak usunąć Śledzika? - Centrum Nokia - Centrum Samsung Corby
Copyright © 2009-2011 by n3h