Posty bez odpowiedzi | Aktywne tematy





Znajdziesz nas na:
FACEBOOK  |   TWITTER  |   YOUTUBE


Ogłoszenie

Drogi Użytkowniku!

W związku z rozpadem ekipy forum i totalnym zlekceważeniem przez administratora powoli kończymy swoją działalność. Wszystkim stałym jak i nowym użytkownikom serdecznie dziękujemy za lata współpracy i zaangażowania w rozwój serwisu, który niestety nie podołał tak dużej transformacji na jaką liczyliśmy.

Podpisano ~Stara Gwardia LGForum aka. KP500.PL


Regulamin forum


Regulamin Forum: viewtopic.php?f=22&t=580



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 02 kwie 2011 10:50 

Rejestracja: 27 mar 2011 12:53
Posty: 16
Pochwały: 5
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: BlackBerry
Wersja SW/OS: V10h
Sieć: Orange
A więc jak w temacie. To mój pierwszy tutek więc postaram się dokładnie wszystko wytłumaczyć.
Opiszę teraz jak wgrać dwa playerki flash, aby móc grać na POPie w gry flash dodam że oba obsługują akcelerometer. Opracowane przez "vlsh79" z forum mylgpop.

1.Będą nam potrzebne te pliki

lub


2.Wypakowujemy folder Motion_GD510 i przechodzimy do niego, ukażą się trzy następne foldery.
zdj. Obrazek
Następnie otwieramy CUST`a przez Winimage i przechodzimy kolejno do LGAPP\DMF\GAME i za pomocą przeciągnij upuść kopiujemy wszystkie pliki z folderu Game w Motion_gd510. Oczywiście gzy zapyta czy podmienić pliki dajemy TAK "Yes".

3.Tak samo robimy z plikiem SimpleApp_WeightTracker.pxo z folderu PXO, tyle tylko że kopiujemy i podmieniamy go w LGAPP\PXO , (chodzi o to aby móc otworzyć oba playerki zamiast aplikacji "kontroler wagi" w "pocketapps") po czym zapisujemy CUST`a klikając na dyskietkę.

4.Teraz należy wgrać CUST`a, najlepiej przez LG Utils.(kto nie wie jak odsyłam do http://kp500.pl/viewtopic.php?f=182&t=17713. Jeśli któryś z linków nie działa ja także je posiadam, wystarczy napisac to wrzuce i dam link)

5.Po wgraniu CUST`a wkładamy karte sim i microSD, po czym włączmy telefon i podłączamy do kompa (oczywiście jako pamięć masowa), i kopiujemy cały folder FlashContents z Motion_gd510 na kartę pamięci!!!

6.Odłączamy telefon i przechodzimy do Pocket Apps, włączamy kontroler wagi (playerki można także uruchomić przez Kości fortuny) i włączamy Flazheus Player lub Simple player.

7.Flazheus player ma juz wgrane 15 aplikacji (większość na czujnik ruchu) a simple player tylko 3.

8.Nowe pliki flash można dodać
a)Flazheus Player przechodząc do FlashContents na karcie pamięci następnie do \Flazheus Player\Data\Files\SWF i kopiujemy interesujący nas plik flash (gra lub aplikacja), Następnie przechodzimy do \Flazheus Player\Data i otwieramy plik list.xml najlepiej przez notatnik i dodajemy nowe linijki(uzupełniamy tak jak te z innych aplikacji zmieniając nazwe pliku). Zapisujemy i cieszymy się nową aplikacją Flash

b)Simple player odtworzy wszystkie(nawet te które flazheus nie mógł) pliki flash niestety tylko 20. Aby wgrać lub podmienic przechodzimy do FlashContents\SimplePlayer\apps i kopiujemy pliczek flash(należy pamiętać aby zmienić nazwę na liczbę(1.swf, 2.swf... 15.swf... itd.)
po skopiowaniu otwieramy plik config.xml z FlashContents\SimplePlayer tez notatnikiem i wpisujemy nazwę jaka nas interesuje. Zapisujemy i gramy.

9.Ja mam wgrane cos ok 26 aplikacji i ładnie śmigają jak coś to pisać, zrobię upa.

10.Gry z kp500 na czujnik działają tylko że są odwrócone osie XY (niestety w tych sprawach jestem zielony i nie wiem jak to zrobic, moze ktoś umie to niech napisze jak)

11.Jak ktoś czegoś nie rozumie, napisać postaram się jaśniej wytłumaczyć.

Specjalista Immortalis:

Kolor czerwony jest zarezerwowany dla administracji.



Pochwały przyznane za post: 3

Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 26 kwie 2011 06:56 

Rejestracja: 18 kwie 2011 14:43
Posty: 9
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: BlackBerry
Wersja SW/OS: V10g
Sieć: Orange
Jak właczam kontroler wagi to mam czarny ekran!!! Co zrobic?


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 26 kwie 2011 11:26 

Rejestracja: 27 mar 2011 12:53
Posty: 16
Pochwały: 5
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: BlackBerry
Wersja SW/OS: V10h
Sieć: Orange
a na pewno dobrze podmieniles plik PXO?

-- 26 Kwi 2011 12:27 --

Zawsze mozesz uruchomic playerki przez kosci fortuny.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 26 kwie 2011 14:29 

Rejestracja: 18 kwie 2011 14:43
Posty: 9
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: BlackBerry
Wersja SW/OS: V10g
Sieć: Orange
Nie chodzi mi ani przez wage ani przez kosci. A wczesniej probowalem wgrywac flash i byl tam plik Roulette i moze to jakos psuje.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 26 kwie 2011 15:49 

Rejestracja: 27 mar 2011 12:53
Posty: 16
Pochwały: 5
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: BlackBerry
Wersja SW/OS: V10h
Sieć: Orange
masz wgrac te pliki co dalem w linkach, i folder FlashContents na karcie pamieci masz skopiowac


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 09 cze 2011 06:52 

Rejestracja: 19 wrz 2009 15:40
Posty: 10
Pochwały: 1
Pls powie ktos jak wlaczam kosci i wybieram flazheus albo simple player to wyskakuje mi czarne tło


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 09 cze 2011 10:38 

Rejestracja: 21 gru 2009 14:06
Posty: 2289
Pochwały: 324
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: Inny
Model telefonu: Overmax vertis plus
Wersja SW/OS: Android 4.2.1
Sieć: Play
Sieć#2: Inna
Źle podmieniłeś wszytko w flashcontent


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 18 lut 2013 20:21 

Rejestracja: 20 sty 2013 15:32
Posty: 46
Pochwały: 4
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: GD510
Wersja SW/OS: V10g
Sieć: Play
Przepraszam, że zjeżdżam trochę z tematu, ale jak nie mam roulette w moim popku, to mam sobie go wgrać i wtedy podmienić, czy jak?

-- 12 sie 2013 14:36 --

Rado9 mam prośbę do Ciebie, czy mógłbyś zrobić re-up? Linki nie działają. Z góry dziękuję.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron


Powered by ® Forum Software © phpBB Group. Theme created StylerBB.net
Samsung Avila, Monte, Wave, Galaxy - LG forum - Jak usunąć Śledzika? - Centrum Nokia - Centrum Samsung Corby
Copyright © 2009-2011 by n3h