Posty bez odpowiedzi | Aktywne tematy





Znajdziesz nas na:
FACEBOOK  |   TWITTER  |   YOUTUBE


Ogłoszenie

Drogi Użytkowniku!

W związku z rozpadem ekipy forum i totalnym zlekceważeniem przez administratora powoli kończymy swoją działalność. Wszystkim stałym jak i nowym użytkownikom serdecznie dziękujemy za lata współpracy i zaangażowania w rozwój serwisu, który niestety nie podołał tak dużej transformacji na jaką liczyliśmy.

Podpisano ~Stara Gwardia LGForum aka. KP500.PL


Regulamin forum


Regulamin Forum: viewtopic.php?f=22&t=580



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 15 wrz 2010 20:06 

Rejestracja: 10 wrz 2010 14:44
Posty: 26
Płeć: Mężczyzna
Wersja SW/OS: xxx
Witam !
Postanowiłem napisać tutorial o tym jak naprawić telefon gdy po włączeniu wyświetla się logo LG a potem tel sam się restartuje.
Sam tego zaznałem i szukałem sposobu na naprawdę długo, na szczęście dzięki kilku pomocnym osobą z innego forum znalazłem rozwiązanie i postanowiłem napisać tutka jak to zrobić gdyby ktoś miał podobny problem.


1. ściągamy GSMulti v3.0 :




2. ściągamy softa w wersji .bin :



3. ściągamy plik GD510.dll :




Teraz tak :

-Instalujemy program GSMulti.

-Odpalamy go

-Następnie "Settings > Configuration"

-W zakładce dll wybieramy plik "GD510_090916.dll"

-W zakładce S/W wybieramy plik "ROM_GD510AT-00-V10d-EUR-XX-DEC-08-2009+1"

-Zaznaczamy opcje USB

-Teraz instalujemy sterowniki, wchodzimy do katalogu GSMulti>UsbDrivers> Tam 2 katalogi, "INFINEON" i "TI_NEPTUNE".

-Najpierw instalujemy sterowniki z "INFINEON" a pozniej z "TI_NEPTUNE"

-wchodzimy do katalogu c:\GSMulti i klikamy na "UsbMap_V01"
zaznaczamy "INFINEON" i "MAPPING START".
w tym momencie podłączamy telefon pod USB
program pokarze nam dane w PORT I KEY NAME

-klikamy SAVE & EXIT

-teraz wyjmujemy baterię, karte sim i kartę pamięci z telefonu

-odpalamy GSmulti i klikamy przycisk START

-podłączamy telefon pod USB

-w pierwszym polu USB1 będziemy widzieć postęp pracy programu

Po zakończeniu pracy programu telefon sam się zrestartuje a my cieszymy się naprawionym telefonem. Teraz możemy wgrać inny soft już przez LG Ultis.


Dziękuje i pozdrawiam.

Z tego miejsca dziękuje także użytkownikom tego forum : Coco i Dominik.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 16 wrz 2010 16:44 

Rejestracja: 30 maja 2010 08:30
Posty: 26
Pochwały: 1
Płeć: Mężczyzna
Wersja SW/OS: KP500AT_V10c
Nie zawsze się da tak naprawić ponieważ też miałem taką usterkę i próbowałem na trzech programach tak że i na tym i nic dopiero gdy zaniosłem telefon do serwisu (zapłaciłem 80zł) naprawili mi go przez specjalny kabel i cały osprzęt

Usterka wyglądała podobnie gdy włączyłem telefon pokazywało się logo a potem 7 kolorowych pasków i tyle nic więcej.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 16 wrz 2010 18:17 

Rejestracja: 09 sie 2009 14:07
Posty: 1939
Pochwały: 418
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: Samsung
Model telefonu: GT-i9301i
Wersja SW/OS: android 4.4.2
Sieć: Inna
Dziwne... bo zrządzeniem losu dopiero WCZORAJ doszliśmy z picia12 i Coco jak użyć programu GSMulti.

Czy ty aby na pewno masz lg GD510?


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 16 wrz 2010 20:33 

Rejestracja: 10 wrz 2010 14:44
Posty: 26
Płeć: Mężczyzna
Wersja SW/OS: xxx
wpisane ma że ma cookie to może mu się pomyliło, a co do tego jak oni to robili w serwisie to nigdy się nie dowiesz, mogłeś mieć np. zepsutą jakąś płytkę a nie soft, bo za wgranie softa nie biorą 80zł ^^


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 21 sty 2011 23:38 

Rejestracja: 11 sty 2011 20:50
Posty: 1
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: BlackBerry
Sieć: Orange
Dzięki wielkie! Działa! :D


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 22 kwie 2011 21:55 

Rejestracja: 18 kwie 2011 14:43
Posty: 9
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: BlackBerry
Wersja SW/OS: V10g
Sieć: Orange
Dlaczego tak sie robi? (Juz 2 razy musialem naprawiac)


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 22 kwie 2011 23:11 

Rejestracja: 09 sie 2009 14:07
Posty: 1939
Pochwały: 418
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: Samsung
Model telefonu: GT-i9301i
Wersja SW/OS: android 4.4.2
Sieć: Inna
błędy w oprogramowaniu, wadliwe pliki, błędne modyfikacje... powodów może być dużo. Wszystko zależne jest też od konkretnego egzemplarza telefonu.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 24 cze 2011 08:03 

Rejestracja: 06 maja 2009 15:05
Posty: 3062
Pochwały: 319
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: GT540
Wersja SW/OS: CM-7.2.0-RC0
Sieć: Orange
wystarczyło wgrać CALIB na te 8 pasków kolorowych bo się p_test mode włączyło ;]


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 26 cze 2011 22:55 

Rejestracja: 09 sie 2009 14:07
Posty: 1939
Pochwały: 418
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: Samsung
Model telefonu: GT-i9301i
Wersja SW/OS: android 4.4.2
Sieć: Inna
powiedzmy, że 1% czytających skumał wypowiedź :E


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 12 gru 2011 23:43 

Rejestracja: 07 gru 2011 20:32
Posty: 3
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: Huawei
Model telefonu: kp501
Sieć: Inna
dajcie nowego linka do
Cytuj:
3. ściągamy plik GD510.dll :

Cytuj:


i ja mam troszke inny problem uruchamia mi sie tel i wyszstko dobrze do wpisania pinu, wpisze go tel go akceptuje i sie uruchamia normalnie, ale zamiast mi pokazac ekran to on mi sie resetuje, blagam, prosze, pomózcie bo szkoda mi tel nowy i zepsulem ... prosze ... z góry dzieki

Moderator Globalny PhoneM:

Piszemy według zasad interpunkcji i ortografii.



Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 13 gru 2011 13:39 

Rejestracja: 14 maja 2009 17:44
Posty: 8517
Pochwały: 2296
Płeć: Kobieta
Marka telefonu: Apple
Model telefonu: 6s
Sieć: Inna
ale czy Ty masz gd510 czy kp500 bo to troche ma znaczenie ;)


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 13 gru 2011 17:21 

Rejestracja: 07 gru 2011 20:32
Posty: 3
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: Huawei
Model telefonu: kp501
Sieć: Inna
kp 501 :)


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 13 gru 2011 17:33 

Rejestracja: 05 mar 2011 11:07
Posty: 1673
Pochwały: 359
Płeć: Kobieta
Marka telefonu: LG
Model telefonu: Nexus 4
Wersja SW/OS: Android 4.4.4+
Sieć: Play
Drugi model telefonu: Nexus 7
to tu masz ten poradnik

http://kp500.pl/viewtopic.php?f=5&t=7217

<facepalm>


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 13 gru 2011 18:32 

Rejestracja: 07 gru 2011 20:32
Posty: 3
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: Huawei
Model telefonu: kp501
Sieć: Inna
no ok robię tak jak na filmiku ale jak klikam start i podłączam telefon to mi wyskakuje wait phone conneting i potem się zmienia na comport open error :/

-- 27 gru 2011 00:09 --

pomoże ktoś xD ???

-- 04 mar 2012 21:50 --

Wiecie może coś o tym ? ;D


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 25 paź 2012 15:36 

Rejestracja: 09 kwie 2012 16:46
Posty: 1
Płeć: Kobieta
Marka telefonu: LG
Model telefonu: kp500
Sieć: Plus
Witam czy moge tym programem naprawić mojego kp500, coś żle wgrałam, włącza się ale nie ma czcionki same ikony w menu i gdy wkładam do niego sim to cały czas próbuje ją odczytać i nie może, moge to w jakiś sposób wogule naprawić wgrywałam już z 5 razy różne softy i bez zmian, a nie znam sie za bardzo na tym


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron


Powered by ® Forum Software © phpBB Group. Theme created StylerBB.net
Samsung Avila, Monte, Wave, Galaxy - LG forum - Jak usunąć Śledzika? - Centrum Nokia - Centrum Samsung Corby
Copyright © 2009-2011 by n3h