Posty bez odpowiedzi | Aktywne tematy





Znajdziesz nas na:
FACEBOOK  |   TWITTER  |   YOUTUBE


Ogłoszenie

Drogi Użytkowniku!

W związku z rozpadem ekipy forum i totalnym zlekceważeniem przez administratora powoli kończymy swoją działalność. Wszystkim stałym jak i nowym użytkownikom serdecznie dziękujemy za lata współpracy i zaangażowania w rozwój serwisu, który niestety nie podołał tak dużej transformacji na jaką liczyliśmy.

Podpisano ~Stara Gwardia LGForum aka. KP500.PL


Regulamin forum


Regulamin Forum: viewtopic.php?f=22&t=580



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 23 mar 2011 16:36 

Rejestracja: 23 maja 2010 15:13
Posty: 107
Pochwały: 41
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: Sony
Model telefonu: Xperia P
Wersja SW/OS: Android 4.1.2
Sieć: Play
Drugi model telefonu: KP500
Dobra panowie przepraszam bo to chyba ja wywołałem to zamieszanie :D Wybaczcie. Mój błąd powinienem przeczytać takie tematy. Wybaczcie ;)


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 23 mar 2011 19:50 

Rejestracja: 23 mar 2011 10:33
Posty: 2
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: BlackBerry
Wersja SW/OS: V10a
Sieć: Plus
Witam.
Mam problem ze zgraniem Customa z GD510 tzn. cały czas wyskakuje mi błąd :
Error during the sec-pack sending: Wrong file type
Z góry dziękuję za pomoc :)


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 23 mar 2011 22:00 

Rejestracja: 30 gru 2009 22:07
Posty: 3722
Pochwały: 374
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: D821
Wersja SW/OS: CM11
Sieć: Play
Co wpisujesz przy zgrywaniu?
Przy data file ma być CUST.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 23 mar 2011 22:27 

Rejestracja: 30 sie 2010 22:22
Posty: 2338
Pochwały: 236
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: G4 H815
Wersja SW/OS: Android 6.0
Sieć: Orange
Drugi model telefonu: LG GT540
Czy masz biblioteke dll do gd510 i czy wszystkie sterowniki są?


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 23 mar 2011 22:48 

Rejestracja: 23 mar 2011 10:33
Posty: 2
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: BlackBerry
Wersja SW/OS: V10a
Sieć: Plus
Obrazek

Wydaje mi sie że wszystko zrobiłem wg poradnika. Po wpisaniu Cust i naciśnięciu enter po 1 sekundzie pojawia się w/w błąd. Próbowałem na 2 komputerach i na obu to samo

Za którymś razem z kolei udało mi się w końcu stworzyć plik cust.big (136mb). Teraz mam pytanie czy żeby go wgrać do telefonu to mam go poprostu wrzucić na dysk c czy wrzucić na c i jednocześnie zmienić nazwę cust.big na GD510.fbn?


Ostatnio zmieniony 23 mar 2011 23:54 przez martins1982, łącznie zmieniany 2 razy

Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 23 mar 2011 22:51 

Rejestracja: 14 maja 2009 17:44
Posty: 8517
Pochwały: 2296
Płeć: Kobieta
Marka telefonu: Apple
Model telefonu: 6s
Sieć: Inna
Spróbuj innego Utlisa


Autor postu otrzymał pochwałę

Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 31 mar 2011 20:34 

Rejestracja: 27 mar 2011 12:53
Posty: 16
Pochwały: 5
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: BlackBerry
Wersja SW/OS: V10h
Sieć: Orange
Nie innego Utilsa! Ja tez tak mialem. Wystarczy wpisac dokladnie z rozszerzeniem CUST.big i cuust zacznie sie wgrywac cos ok 2-4min.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 31 mar 2011 20:56 

Rejestracja: 30 gru 2009 22:07
Posty: 3722
Pochwały: 374
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: D821
Wersja SW/OS: CM11
Sieć: Play
CUST właśnie był, jest i ma być BEZ ROZSZERZENIA!


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 02 kwie 2011 18:01 

Rejestracja: 27 mar 2011 12:53
Posty: 16
Pochwały: 5
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: BlackBerry
Wersja SW/OS: V10h
Sieć: Orange
Immortalis to powiedz mi w takim razie dlaczego mialem taki sam problem przy wgrywaniu
C Naciskamy ENTER
\\.\USB1 Naciskamy ENTER
C:\GD510.flb Naciskamy ENTER
C:\CUST Wyciągamy i wkładamy baterię, naciskamy ENTER i jak najszybciej podłączamy wyłączony telefon pod USB.

robilem tak chyba z 20razy <lol> i nic po niecalej sekundzie wyskakiwalo port closed i restarting phone. W końcu wpadłem na pomysł aby wpisać tak
C Naciskamy ENTER
\\.\USB1 Naciskamy ENTER
C:\GD510.flb Naciskamy ENTER
C:\CUST.bigWyciągamy i wkładamy baterię, naciskamy ENTER i jak najszybciej podłączamy wyłączony telefon pod USB.

I super bez problemów wgrał się cały cust trwalo to ok 4min.
Wgrywałem już dokładnie 4 razy custa i wszystko ładnie chula ;p


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 03 kwie 2011 17:00 

Rejestracja: 30 gru 2009 22:07
Posty: 3722
Pochwały: 374
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: D821
Wersja SW/OS: CM11
Sieć: Play
To może w tym modelu jest inaczej :E


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 03 kwie 2011 18:22 

Rejestracja: 27 mar 2011 12:53
Posty: 16
Pochwały: 5
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: BlackBerry
Wersja SW/OS: V10h
Sieć: Orange
Możliwe :D


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 19 kwie 2011 15:54 

Rejestracja: 18 kwie 2011 14:43
Posty: 9
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: BlackBerry
Wersja SW/OS: V10g
Sieć: Orange
Panowie mam problem bo mi pisze Obrazek
TImeout occured during packet reception. Co zrobic?


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 19 kwie 2011 17:20 

Rejestracja: 27 mar 2011 12:53
Posty: 16
Pochwały: 5
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: BlackBerry
Wersja SW/OS: V10h
Sieć: Orange
A CUST wazy ok 140mb? Jak tak to nie przejmuj sie tym, niech se pisze :D , ja zgrywalem, wgrywale custa
juz wiele razy i za karzdym razem to wyskakuje, a z custem wszystko ok, telefon ładnie śmiga :D


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 19 kwie 2011 20:30 

Rejestracja: 18 kwie 2011 14:43
Posty: 9
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: BlackBerry
Wersja SW/OS: V10g
Sieć: Orange
No właśnie nie wazy 130 tylko 0 bo jak mi to wyskoczy to sie anuluje tak jakby.
Mam softa V10G_00 jak by cos.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 20 kwie 2011 16:28 

Rejestracja: 27 mar 2011 12:53
Posty: 16
Pochwały: 5
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: BlackBerry
Wersja SW/OS: V10h
Sieć: Orange
podaj nr gg to ci pomoge 8-)

Specjalista Immortalis:

Dodam, że GG podajemy na PW jak już ;e



Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 21 kwie 2011 12:32 

Rejestracja: 30 sie 2010 22:22
Posty: 2338
Pochwały: 236
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: G4 H815
Wersja SW/OS: Android 6.0
Sieć: Orange
Drugi model telefonu: LG GT540
co do rozszerzenia, to tak jest nie tylko w GD510, ale także w GM360, trzeba wpisać CUST.big nie CUST, w Bali też ma ważyć 140MB, w Cookie widocznie było nie tak jak trzeba (jakiś błąd, czy coś, nie wiem). Co do tematu, to ja też tak miałem w Bali, spróbuj z innym sec-packiem, bo może masz jakiegoś uszkodzonergo, lub przenies wszystkie pliki do tuningu na inną partycję (jak masz inną niż C).


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 21 kwie 2011 14:52 

Rejestracja: 19 kwie 2011 20:53
Posty: 103
Pochwały: 4
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: Nokia
Model telefonu: Lumia 520
Wersja SW/OS: Windows Phone 8
Sieć: T-Mobile
Drugi model telefonu: Sony Ericsson X8
Wiem że np. do Cookie jest możliwość wgrania/zgrania CUSTa za pomocą LGUI (dużo łatwiej) ale, czy do LGUIa jest plugin umożliwiający wgranie go (CUSTa) na GD510 to nie wiem. ;)


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 21 kwie 2011 16:58 

Rejestracja: 21 gru 2009 14:06
Posty: 2289
Pochwały: 324
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: Inny
Model telefonu: Overmax vertis plus
Wersja SW/OS: Android 4.2.1
Sieć: Play
Sieć#2: Inna
To wg mnie zależy od pliku flb z jakiego lg-ka ściągasz custa.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 21 kwie 2011 18:43 

Rejestracja: 18 kwie 2011 14:43
Posty: 9
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: BlackBerry
Wersja SW/OS: V10g
Sieć: Orange
A moze ktos zgral CUSTa na lg gd510 (soft v10g_00) i wrzucil by ktos?


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 21 kwie 2011 18:49 

Rejestracja: 30 gru 2009 22:07
Posty: 3722
Pochwały: 374
Płeć: Mężczyzna
Marka telefonu: LG
Model telefonu: D821
Wersja SW/OS: CM11
Sieć: Play
Czekaj, a co wpisujesz przy wgrywaniu? Ani CUST, ani CUST.big nie działają?


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron


Powered by ® Forum Software © phpBB Group. Theme created StylerBB.net
Samsung Avila, Monte, Wave, Galaxy - LG forum - Jak usunąć Śledzika? - Centrum Nokia - Centrum Samsung Corby
Copyright © 2009-2011 by n3h